Cristina Draguș, meșteriță handmade: „Lasă-ţi imaginaţia şi ideile să curgă fără să îţi pui limite”

Adaugat de Magazin 14.08.2017 0 Comentariu

Este o persoană pozitivă cu aspirații mari, pasionată de tot ceea ce poate fi numit artă. A învațat că un lucru calitativ necesită foarte multă răbdare, dragoste și suflet, și că doar în așa mod lucrurile frumoase iau amploare.

 

 

Este vorba despre Cristina Draguș, tânăra care la 21 de ani a gustat deja din aroma succesului în domeniul în care a ales să activeze și să creeze. Despre pasiunea pentru lucrurile hand-made, aflați în interviul oferit pentru ZUGO.

- Când ai început să realizezi produse handmade şi ce te-a determinat să faci acest lucru?

Latura „creativă” există în familia mea de când mă știu. Am fost binecuvântată cu nişte părinţi pe cât de inventivi, pe atât de pricepuţi care m-au învăţat că orice se poate face dacă îţi pui mintea şi mâinile la lucru şi că ceea ce e făcut de mâna ta este cel puţin de două ori mai valoros decât un lucru cumpărat, pentru că se lucrează cu și din dragoste.

- De ce ai o pasiune anume pentru felicitări şi invitaţii handmade? În afară de acestea, ce îți mai place să confecționezi?

Pentru că de la aceasta am pornit, iar pe parcursul anilor deja am avut o atracție și față de bijuterii. Aproximativ un an în urmă am pornit să fac ceva mai deosebit si mai puțin găsit pe piața noastră. Aici vorbesc despre săculeții cu levănțică brodați manual cu ornamente tradiționale și nu numai. Într-un final, reușesc să le fac pe toate. Sunt plină de idei noi și lucrez pentru ca să pot să le realizez.

- Arta lucrului manual presupune munca cu țesături speciale. Tu ce materiale folosești și cum ai descoperit tehnicile de lucru pe care le aplici de la lucrare la lucrare? 

Folosesc materiale calitative, la săculeți cu levănțică folosesc - doar țesături naturale de in și bumbac. Bijuteriile, marea majoritate, sunt din piele naturală. Hârtia și cartonul pentru felicitări și invitații la fel este de calitate înaltă. Tehnicile vin din propria imaginație, dar desigur mă inspir și din alte surse.

- Prin ce etape trece o lucrare înainte de a ajunge în starea finală?

Fiecare lucrare pe care o creez trece prin o mulțime de etape și as putea spune că toate sunt diferite, pentru că mereu, spre final, lucrarea e cu totul altfel decât mi-am imaginat. Îmi place să experimentez și să creez ceva mai deosebit și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru inspirație și imaginație foarte bogată; multe idei încă nici nu sunt schițate.

- Ai o creație preferată?

Nu am o creație preferată. Toate îmi sunt dragi, deoarece în fiecare depun maximă straduință și suflet. Astfel, în fiece lucrare este o parte din mine, o parte din ceea ce mă face fericită atunci când clienții mei sunt mulțumiți.

- Care este cea mai mare provocare în acest domeniu?

Răbdarea! Trebuie să ai foarte multă răbdare pentru a putea pune toate lucrurile cap la cap pentru ca la final să fii mulţumit de munca ta. Mă consider foarte norocoasă că deţin această calitate, răbdarea, pentru nu că nu toată lumea o are şi pentru mine este, într-un fel, cheia succesului.

- Pe lângă faptul că levănțica este o plantă aromată, la ce mai servesc acești săculeți?

Am învățat toate efectele terapeutice ale levănțică, astfel mirosul de lavandă te relaxează într-un mod eficient, sunt benefice oamenilor care au probleme cu somnul, depresia și de asemenea ele dau un aspect frumos casei și altor locuri unde sunt atribuite.

- Pasiunea ta îți aduce și beneficii materiale sau ești fericită pentru simplul fapt că faci ceea ce-ți place.

Acum sunt beneficiara unui proiect unde învăț cum să-mi deschid și gestionez corect o afacere, sper că în viitorul apropiat să reușesc să obțin rezultate și mai bune. La moment îmi promovez creațiile pe rețele de socializare, deoarece este o platformă foarte bună pentru publicitate.

- Un mesaj pentru tinerii care împărtășesc această pasiune dar nu s-au decis să-și pună în aplicație visele...

Îmi place că din nimic poți crea o opera de artă, de aceea sunt sigură că orice lucru făcut cu multă dăruire de sine este unul valoros și de succes. Pentru mine, e cel mai frumos şi mai relaxant lucru pe care îl poate cineva face şi şansa de a crea atât de multe din mai nimic, mi se pare extraordinară.

Sfatul meu escte că oamenii trebuie să facă ceea ce le cere inima si sufletul si o să fie la sigur cei mai fericiți și împliniți. Prin muncă orice vis poate deveni realitate.

Interviu realizat de Tatiana Munteanu, stagiar ZUGO

SURSA zugo.md

 

Lasa un comentariu

Loading...